Dra til sjøs.. Piratkart, det er fali det..

Så et par skikkelig latterlige påstander før jeg dro på ferie, men har ikke hatt tid til å kommentere dem før nå.. sjøfartsdirektoratet advarte nylig i aftenposten mot bruk av piratkopierte sjøkart på GPS.

“Folk laster ned sjøkart fra nettet, og ofte er det snakk om digitale kopier av godkjente kart. Disse kan være svært unøyaktige,” skal visstnok en luring i sjøfartsdirektoratet sagt. “Med et piratkopiert kart nedlastet fra internett kan GPS-en gi beskjed om at man er midt i et sund, mens man i virkeligheten kan være 10, 50 eller 100 meter nærmere land.”

Øøøhm, say what? DIGITALE kopier av GODKJENTE kart blir unøyaktige? Nissene i intertubene er litt kreative når de tegner av det originale godkjente kartet? Jeg skjønner jo godt hva som er poenget her, folk stoler for mye GPS. Både til sjøs, i bil og på fjellet. GPS gjør feil, dårlig signal kan plassere deg unøyaktig, batterier går tom for strøm, veier endres, osv. Det finnes mange eksempler på folk som har krasjet i grøfta fordi GPSen har fortalt dem at de skal svinge til høyre. Så ja, enkelte mennesker stoler for mye på teknologien og glemmer å følge med selv, men hva i alle dager har dette med piratkopiering å gjøre? En digital kopi er like god som originalen, skjær forsvinner ikke fordi kartet ble lastet ned fra the piratebay istedenfor å kjøpe det på cd i butikken.

Jeg vil dessuten påstå at det er mye bedre med et OPPDATERT piratkopiert kart fra i år, enn det orignale som fulgte med GPSen da man kjøpte den for 4 år siden. Kart til GPS er latterlig mye dyrere enn papirkart, jeg vil tro de færreste gidder å kjøpe nye hvert år. Hvis sjøfartsdirektoratet (aka staten) er så utrolig opptatt av at folk skal ha nøyaktige originale kart; så sitter de allerede på løsningen. Frigi statens kartverk sin kartdatabase, denne har nøyaktige kart som de kan kvalitetskontrollere selv, det norske folk har allerede betalt for det. Mye bedre enn å komme med latterlige påstander som om at sjøkart lastet ned fra nettet er farlige.

Piratebay senker skip.. bokstavlig talt..

Advertisements

One thought on “Dra til sjøs.. Piratkart, det er fali det..

  1. Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s